אחד הדברים החשובים ביותר בטיפול בלקויות תקשורת הוא איבחון וטפול מוקדם' התקווה הגדולה בתחום האיבחון היא זיהוי שוני במיבנה המוח שיאפשר איבחון ע"י סריקה של המוח לאחרונה חוקרים מבוסטון פירסמו מאמר ובו תוצאות ניסוי לאיבחון פעוטות בעזרת אי.אי.ג'י, תוצאות הניסוי אופטימיות מאד ומצביעות על דיוק של 90% באיתור אוטיזם.
חשוב לזכור שמדובר בניסוי ראשוני ושיש צורך בעדויות קליניות נוספות אך אין ספק שמדובר בשיטת איבחון שאם תצלח תהייה פריצת דרך גדולה בתחום כרגע הניסוי בדק רק אוטיזם ולא לקויות קלות יותר על הספקטרום כמו תסמונת אספרגר. הינה קישור לכתבה במקו וגם לתקציר המחקר עצמו .
שאלת האבחון המוקדם מורכבת לדעתי, ישנם מקרים מאד ברורים בהם האוטיזם בולט ומאד דומננטי ולכן משפיע על כל מעגלי החיים. במקרים כאלו טיפול בגיל צעיר יכול לאפשר קפיצה גדולה בהתקדמות הילד והתמודדות המשפחה איתו.
מצד שני במקרים אחרים תיוג מוקדם מדי יכול להוות נטל רגשי על ההורים ועל הילד ולצור מעגל הידוע בשם "אפקט פיגמליון". התיוג יגרום להתיחסות לא נורמטיבית לילד שתגרור אחריה התדרדרות בהתנהגות וחוזר חלילה.
בבלוג שלי אני כותבתי לאחרונה על דילמות בטיפול אשר מתכתבות עם נושא זה, שם אני מנסה לברר את חשיבות הטיפול בקשיים חברתיים והחשיבות של קשרים חברתיים בכלל בקרב אנשים על הספקטרום.
השב
העבר