בקשר

מרכז לטיפול בלקויות תקשורת והפרעות חברתיות

פורסם ע"י nigam ADD COMMENTS

ברצוני לשתף בתקציר של מאמר שפורסם במגזין nature , ועורר גלים רבים. במאמר טוענים שקיים קשר בין גילו המאוחר של האב לבין ריבוי מוטציות גנטיות בעוד שגיל האם אינו משנה את כמות המוטציות הגנטיות אשר העובר נולד איתן.

מצד אחד, המחקר אומר "רוב המוטציות האלה הן לא מזיקות, אך צוות של Stefansson זיהה קשר למצבים כגון אוטיזם וסכיזופרניה.  ומצד שני המחקר אינו מוכיח כי אבות מבוגרים נוטים יותר מצעירים להעביר את הגנים  קשורים  לאוטיזם או סכיזופרניה.

בהמשך המאמר הוא כותב "מחקרים קודמים הראו כי הסיכון של ילד שאובחן עם אוטיזם עולה עם גילו של האב." וכן מביא דוגמא של מחקרים של שלשית  papers3-5 שפרסמו בעבר וזיהו מוטציות חדשות המעורבות באוטיזם, ומצאו שהמוטציות שמקורם בצדו של האב.

על פי המאמר, התוצאות עשויות לעזור להסביר את העלייה הניכרת בספקטרום האוטיסטי שכן המרכז האמריקאי לבקרה ומניעת מחלות באטלנטה, ג'ורג'יה, דיווח כי אחת מכל 88 ילדים בארה"ב כבר אובחן עם הפרעת ספקטרום האוטיזם, גידול של  78%  מאז 2007.  המאמר גם נותן זווית נוספת לגידול במספר המאובחנים  ואומר "אבחנות האוטיזם טובות יותר ומקיפות יותר, מה שיכול להסביר חלק מגידול זה" .

המחקר מצצט את דניאל (Geschwind) נוירוביולוג באוניברסיטת קליפורניה, לוס אנג'לס  שאומר "שאנו יכולים למצוא במקומות שיש אבות בוגרים שכיחות גבוהה יותר לאוטיזם ו מוטציות חדשות הן כנראה גם גורמים לכך.

סיום המאמר הוא אופטימי למדי ואומר "עדויות היסטוריות מצביעות על כך שהאבות מבוגרים אינם צפויים לבשר משבר גנטי.  יתר על כן, מוטציות גנטיות הן הבסיס לברירה טבעית, Stefansson מציין.

למאמר המלא באנגלית

השאר תגובה